В Кнежа приключиха Детските театрални празници „Звезден прах”

14.06.2019 17:57

В два поредни дни в големия салон на НЧ „Борба-1896” -Кнежа се състоя концерт по случай закриването на Детски театрални празници „Звезден прах”. От месец април до сега всички деца на територията на Община Кнежа имаха възможност да участват в работилници за танцов театър, творческо писане, визуално изкуство и арт инсталации, китара и арфа. В програмата бяха включени и пет детски театрални представления на Театър „199”, София; Куклен театър Благоевград, Детски театър „Рачо Стоянов”, Габрово; ДКТ „Иван Радоев”, Плевен и Младежки театър „Николай Бинев”, София.


По случай закриването на ДТП „Звезден прах” децата показаха придобитите умения в различните направления, а накрая всички получиха сертификати за участието си в организираните конкурси и творчески работилници.
„Благодаря на всички деца, ученици, родители и учители, които участваха и помогнаха за осъществяването на мероприятието. Радвам се, че заедно с НЧ „Борба-1896” успяхме да наложим този иновативен проект, които стимулира социалното приобщаване, равенство и активно участие на младите хора в културните процеси в нашата община“, сподели кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: