Блестяща премиера на младите театрали от Езиковата гимназия в Плевен

14.06.2019 8:30

На 12.06.2019 г. в препълнената зала на Драматичен театър „Иван Радоев“ се състоя дългоочакваната премиера на театрална формация „Експеримент“при Езикова гимназия гр. Плевен. Независимо от огромното си вълнение младите артисти бързо успяха да приковат вниманието на публиката, която реагираше спонтанно на чудесната им игра и на завладяващите танци. Вечната тема за любовта беше поднесена по начин, който предизвика сълзи в очите на не малко зрители. За това допринесоха и чудесно подбраните текстове, чрез които беше постигната многопластовост и дълбочина на спектакъла. достойни за професионална сцена. Друго предимство на спектакъла бе хармонията между текст, музика и пластика, чувството за мярка и силното послание, поднесено по красив и убедителен начин.


В приветсвието си след премиерата ръководителката на формацията Ангелина Маркова разказа за нелекия път, изминат при създаването на спектакъла. За големия труд на учениците, на които се е наложило да делят времето си между уроци, контролни , изпити и репетиции. Дори в деня на премиерата трима от тях са дошли направо от изпит.Тя изтъкна,че наред с естетическата страна на нещата особено важен е бил и възпитателният момент.


Тя благодари на спомоществователя на спектакъла- Хлебозавод Плевен ЕООД, както и на читалище „ЛИК“ и Химическия техникум“Асен Златаров“ за съдействието им за провеждане на репетиции на техните сцени.
На формацията предстои участие в 23-я национален ученически театрален конкурс „Климент Михайлов“ гр. Русе със същия спектакъл. Сред силната конкуренция от близо 30 състава учениците на Езиковата гимназия ще представят нашия град.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: