Младежи от Плевен ще изграждат социални умения чрез волейбола

13.06.2019 12:21

„Волейболът като метод за изграждане на социални умения“ е проектът, който ще реализира през лятото ВК „Олимпиец“ – Плевен. Той ще се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта чрез национална програма.

Основната цел е изграждане на социално отговорно поведение у младежите чрез ограничаване на различните форми на агресия и превенция на зависимостите чрез спорта като средство за подобряване качеството на живот и социална адаптация, подчерта днес пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен Стефка Великова, президент на ВК „Олимпиец“. В дейностите ще бъдат включени 65 младежи на възраст от 15 до 29 години като те ще бъдат от училища в Плевен и региона, трениращи в клуба, както и студенти от Медицинския университет. В заниманията по волейбол ще участват и поне 7 деца в неравностойно положение.

Спортът е една алтернатива на всички заплахи за децата ни отвън като агресията и различните зависимости, коментира Стефка Великова. В същото време, добави тя, социалното поведение е неразривна част от интеграцията в обществото на всеки човек – не само като ученици, а и след това като възрастни. Ако човек развие социални умения като тези да работи в екип още в ранна детска възраст, то след това в годините ще може по-лесно да се интегрира в обществото, смята Великова.

Тренировките по волейбол ще се провеждат по график в салона на СУ „Иван Вазов“ – Плевен от понеделник до четвъртък. Финалът на проекта ще бъде поставен с турнир през септември, който ще събере клубове по волейбол от страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: