Двама в ареста след полицейски проверки за наркотици в Плевен

13.06.2019 10:05

Тази нощ в 1 часа в Плевен стартира специализирана операция за противодействие на престъпления по линия „Наркотици“, проведена от служители на Второ РУ – Плевен. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Полицаите  установиха и иззеха укрити наркотици в 36-годишен плевенчанин. В хода на акцията на улица „Горталов“ е проверен 36-годишния, който хвърля на земята пред себе си полиетиленов пакет със станиолов свитък с приблизителна дължина от 4 см., съдържащ жълто прахообразно вещество. В непосредствена близост до плевенчанина полицаите намират и друг хартиен плик с размери от 4 х 1,5 см., съдържащ жълто прахообразно вещество. По данни на собственика веществото е амфетамин. Наркотиците са иззети за анализ. 36-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Продължават работа разследващ полицай и екип на Второ РУ – Плевен.

На 12 юни 2019 година в Плевен е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“. Около 15:30 часа в ж.к.“Сторгозия“ служители при Второ РУ-Плевен, установяват и задържат 24-годишен плевенчанин. При извършения личен обиск в лицето са открити самозалепващ се полиетиленов плик /спейсбек/, пълен с жълто кристално вещество. По данни на 24-годишния веществото е метаамфетамин. Мъжът носил и парична сума в размер на 1160 лева в купюри с номинал 20 лв. и 35 евро. След санкция на наблюдаващия прокурор е извършено претърсване и изземване в дома му. Намерена и иззета е порцеланова кутия, съдържаща бяло прахообразно вещество, което по данни на собственика е амфетамин. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. 24-годишният е задържан за срок до 24 часа. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: