Учител от ДФСГ „Интелект” – Плевен с награда от конкурс, посветен на добротата

10.06.2019 17:03

В рамките на кампанията „Дни на приобщаването 2019“ , организирана от Център за приобщаващо образование, с подкрепата на Америка за България и Айде БГ, е проведен конкурс за учители от цялата страна на тема „Видях доброто в теб”.
Предизвикателството към педагозите е било да разкажат как се е променил класът им след като са насърчили децата да станат „детективи“ и да потърсят доброто дори в съучениците, с които никога не си говорят.
Общо 34 учители са изпратили своите истории. Петте най-добри истории са отличени с награди от Центъра за приобщаващо образование и публикувани в портала за педагогически практики Priobshti.se.
Сред победителите е и Йоана Лазарова, учител по икономически дисциплини в Държавна финансово- стопанска гимназия „Интелект“ – Плевен.
„Изключително много ми хареса идеята да направя един урок, посветен на добротата. В процеса на реализацията му дори реших всеки месец, в часа на класа да отделяме време и да си говорим и да разиграваме под различна форма теми, посветени на добродетелите”, споделя Йоана Лазарова. И добавя, че след такъв час по доброта учениците си тръгват от кабинета усмихнати и самоуверени… „и как иначе да е ….. толкова примери и случки за доброта, споделихме и обсъдихме”.
Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: