Любка Александрова: Новият кувьоз е освен материална и духовна придобивка за Левски

10.06.2019 13:58

Както писахме, основателите и двигатели на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков и Мартина Йорданова дариха нов кувьоз на болницата в Левски на 8 юни. Ръководството на лечебното заведение и кметът на община Левски Любка Александрова приеха с огромна благодарност дарението и приветстваха благородната кауза. Болницата в Левски е едно от седемте общинските лечебни заведения в страната , които получат кувьоз от кампанията „Капачки за бъдеще“.


Благодаря ви за каузата, за идеята и вниманието към малките болници, което променя тяхната съдба, каза управителят на МБАЛ – Левски Евгения Иванова. Изключително ценната за нас придобивка ще подобри условията при отглеждането на бебетата, подчерта Евгения Иванова, но и дава надежда на целия персонал, смисъл и кураж да продължи да работи с необходимия хъс и ентусиазъм.


С новия кувьоз в АГО вече ще може да се предоставя по-добра медицинска помощ на нуждаещите се малки бебенца. За здравето на новородените при необходимост ще има адекватни грижи и ще се работи по-спокойно, каза завеждащият отделението д-р Петков. В отделението се раждат над 100 бебенца годишно .
Кметът на община Левски Любка Александрова изрази радостта си, че в тази благородна кампания в Левски се включи мало и голямо, от децата в детските градини до пенсионерския клуб и това е една освен материална и духовна придобивка за града. Благодари на екипа на болницата за отдадеността към професията. МБАЛ – Левски няма как да не се развива към по-добро, защото се усеща една много добра енергия и желание целият персонал да бъде полезен на хората от региона. Кметът на Община Левски поздрави екипа на „Капачки за бъдеще“ за реализираните инициативи, за прекрасния пример ,че има начин, когато хората мислят разумно и иновативно да бъдат полезни. Кампанията е иззела функциите на Министерството на здравеопазването в не малка степен, посочи кметът на общината.


Лазар Радков и Мартина Йорданова споделиха опита си да бъдат полезни през изминалите години с доброволчеството ,като форма за постигане на локални, а с това защо не и глобални промени за подобряване на качеството на живот. Те работят да бъдат не само полезни, но и пример за хората и държавната администрация. Кампанията, която вече набира скорост с много последователи, открива пред тях шокиращи факти, но им дава и надежда ,че промяната към по-добро започва от всеки. Времето, енергията и усилията, вложени за благородно дело, превръщат в празник резултата от постигнатото. В момента тече мащабно проучване на кампанията „Капачки за бъдеще“ за нуждите на здравните заведения в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: