Играч на ФК „Спартак 1919“ (Плевен) с повторна покана от Нотингам Форест

10.06.2019 8:10

Играчът на ФК „Спартак 1919“ (Плевен) Теодор Георгиев получи одобрение от главния скаут и мениджъра на Академията на Нотингам Форест за повторен престой, съобщават от плевенския клуб. Теодор, заедно със своя съотборник, Станислав Петков, бяха поканени от Нотингам за едноседмичен престой през май в Академията им, където имаха възможност да изиграят няколко мача, в които и двамата оставиха отлични впечатления. Теодор отбеляза 3 гола и направи няколко асистенции, Станислав също се отчете с попадение и асистенция.
Впечатленията и от двамата бяха много позитивни, а месец по-късно, Теодор получава възможността да отиде отново, за да затвърди доброто си представяне на Острова. Теодор е и вационал на България за възрастта си, като вече има 2 мача за страната си.

„Водим преговори с Форест, като комуникацията между нас е напълно отворена и много позитивна. Отношенията ни с тях тепърва ще се развиват. Впечатленията и от двамата са отлични, но са сходен тип играчи, което наложи на Форест да вземат решение да поканят отново само един от двамата, което пак е огромен успех!
Тео е изключителен играч – притежава изумителен интелект за възрастта си, първото му докосване е безупречно, а работната му етика, отношението и професионализма му са на топ ниво – точно каквото се опитваме да изградим у нашите играчи и каквото, разбира се, се цени високо, особено от западноевропейските школи.
Нашата цел е да даваме път на най-изявените таланти навън, за да могат да продължат развитието си, а Тео е играч, който заслужава тази възможност и има качествата и потенциала да успее да се наложи зад граница.
Работим усилено в тази посока и вярвам, че ще се случат нещата по възможно най-добрия начин.
Отношенията ни с Нотингам тепърва ще се развиват – след Тео и Станислав, още играчи ще поемат в тази посока или към други клубове, както се случи с Красимир и поканата за него от Евертън.
Очаква ни вълнуващо лято с още уникални възможности за нашите играчи от „Спартак 1919″, за които смятаме, че е дошъл момента да се изявят навън.“ – коментира директора на школата, Радостин Александров

#тагове:

НАЙ-НОВИ: