Ева Русева от „Спартак Плевен XXI“ спечели Купата на България „Търновско царство“

10.06.2019 7:47

От 6 до 9 юни във Велико Търново се състоя турнирът за Купата на България „Търновско царство“. Той се състоя в 7 кръга по „Швейцарска система“. Участниците бяха разделени в „Турнир А“ (до 12 и 14 г.) и „Турнир Б“ (до 8 и 10 г.). Момчета и момичета играха в общ турнир, като накрая се правеше класиране в отделните възрастови групи.
Шампионката на България Ева Русева („Спартак Плевен XXI“), която игра в „Група А“, постигна 5 победи и две ремита и с 6 точки спечели еднолично общия турнир а с това и Купа „Търновско Царство“ и златен медал за девойки до 14 години. В турнира по блиц Ева бе също бе на висота и с 6 точки стана втора в общия турнир и първа за девойки до 14 години. В турнира взе участие и нейният съотборник Божидар Петров, който в групата до 12 години се класира на десето и единадесето място съответно в класическия шах и блица.
Междувременно мъжкият отбор на „Спартак Плевен XXI“ спечели „Купа Ропотамо“ на турнира, който се състоя от 31 май до 6 юни в гр.Приморско. В турнира взеха участие 8 отбора, в които личаха имената на 7 гросмайстора и 6 международни майстори. Отборите играха по система „Всеки срещу Всеки“, като плевенският отбор стана убедително първи, печелейки всичките си срещи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: