В Долни Дъбник излъчиха победителите в Ученическите игри за Купата на кмета (галерия)

10.06.2019 13:35

Победител срещу агресията и скуката в училище е спортът, който калява не само тялото, но и духа, който учи подрастващите на упоритост и постоянство, на екипност, отговорност и толерантност, който носи удоволствие и радост за всички.


За девета поредна година в Община Долни Дъбник се проведоха традиционните ученически турнири за Купата на Кмета, които са посветени на Месеца на българския спорт. Старта на състезанията беше даден на 5 юни с волейболен турнир, проведен в село Садовец, между ученици от 5-7 клас на Основно училище „Христо Ботев” село Садовец и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” село Горни Дъбник. Надпреварата бе открита от Кмета на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров, който награди отличилите се състезатели, избрани за „Най-добър реализатор”, „Най-коректен състезател” и „Най-полезен състезател за отбора”. Първото място в състезанието грабнаха хлапетата от отбора на домакините – Основно училище „Христо Ботев” село Садовец.

Състезанията продължиха на 6 юни в село Горни Дъбник с турнир по баскетбол, който протече много оспорвано и емоционално с голям ентусиазъм. И на този турнир бяха раздадени индивидуални награди от Зам. Кмета Лилия Пейчева, а първото място заслужено отиде при отбора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” село Горни Дъбник.

На 7 юни състезателната поредица завърши с най-дългоочаквания за състезатели и зрители футболен турнир, в който се включиха шест училищни отбора разделени на три възрастови групи: І-ІV клас от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Долни Дъбник и ОУ „Христо Ботев” – с. Садовец; V-VІІ клас от СУ „Христо Ботев” – гр. Долни Дъбник и ОУ „Христо Ботев” – с. Садовец ; VIII-ХІІ клас от ПГСС „Проф. Иван Иванов” и СУ „Христо Ботев” – гр. Долни Дъбник.

Откриването на футболния турнир направи зам.-кметът Лилия Пейчева, която пожела успех на младите футболисти и изрази надежда, че те ще оползотворяват пълноценно своето свободно време, че ще растат здрави и силни, знаещи и можещи.


Благодарение на добрата организация, съдийство и подготовка на отборите, футболният турнир се превърна в истински спортен празник, както за самите участници, така и за техните верни привърженици, които не спираха да ги подкрепят. Битката между отборите беше оспорвана, но накрая винаги има победители. Купата на Кмета на Общината бе спечелена от СУ „Христо Ботев” гр. Долни Дъбник.


Купи и грамоти, бяха връчени лично от Кмета на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров на спечелилите първо място отбори от всяка възрастова група: І-ІV клас – НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Долни Дъбник; V-VІІ клас – СУ „Христо Ботев” гр. Долни Дъбник; VIII-ХІІ клас – СУ „Христо Ботев” гр. Долни Дъбник. Наградени с плакети, грамоти и футболни топки бяха и откроилите се в турнира участници с най-добри футболни умения за следните призове: „Голмайстор”, „Най-добър вратар” и „Най-коректен състезател”. Също така от всяка една от трите възрастови групи беше избран по един участник за „Най-добър защитник” и „Най-добър нападател”.

Така е при всяко едно съревнование – има много и всякакви емоции, но най-важни остават не победата, а удоволствието от играта, участието и желанието да се бориш за успеха – с упорит труд, постоянство и обич към спорта. На това продължаваме да учим нашите деца, споделят от Общината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: