Малко над 2000 седмокласници в област Плевен трябва да се явят на изпити от НВО

07.06.2019 14:15

Малко над 2000 седмокласници в област Плевен се очаква да се явят на изпитите от Националното външно оценяване. Това информират от Регионално управление на образованието – Плевен.

След обработката на данните очакваният брой ученици, които ще се явяват на НВО по български език и литература в VII клас е 2007 ученици, а по математика – 2006.

На 05.06.2019 г. приключи подаването на заявления от учениците, пожелали да се явяват на Национално външно оценяване по чужд език и за учениците, пожелали да явяват на изпит за проверка на способностите по предметите музика, изобразително изкуство и спорт.

Броят на подадените заявления по изпити е: за НВО по чужд език – 40 бр.; за изпит за проверка на способностите по Музика – 23 бр.; за изпит за проверка на способностите по Изобразително изкуство  – 1 бр.; за изпит за проверка на способностите по Спорт – 27 бр.

Заявлението на ученика, пожелал да се явява на изпит за проверка на способностите по Изобразително изкуство, е служебно изпратено в най-близкото РУО, където този изпит ще се провежда.

Ще припомним, че препитването по БЕЛ ще се проведе на 17 юни, а по математика на 19 юни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: