Тест на Менса България ще се проведе в Плевен на 15 юни от 11,00 ч. в НУ „Патриарх Евтимий“

07.06.2019 12:15

Тест на Менса България ще се проведе в Плевен на 15 юни от 11,00 ч. в НУ „Патриарх Евтимий“. До теста се допускат пълнолетни лица. За лицата между 14 и 18 г. е необходимо присъствието на родител/настойник. Необходим е документ за самоличност.
Допълнителна информация за записване може да получите в клиника „Физиомед“ и на тел.064/977704(8-19ч). Таксата за теста е 25лв.
Банкова сметка: Първа инвестиционна банка
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Сдружение „Менса-България“
IBAN в лева: BG80 FINV 9150 1203 635 893


Менса е основана в Англия през 1946г. от адвоката Роланд Берил и д-р Ланс Уеър, също адвокат и учен. Те имали идея да формират общество от интелигентни хора, като единствения критерий за членство е висок коефициент на интелигентност ( IQ) . Оригиналните идеи са такива и до днес – да се създаде общност, която не е политическа и няма расистки или религиозни ограничения. Обществото приветства хора с всякакво социално положение, чийто коефициент на интелигентност е в горните 2% на населението, с цел тези хора да се наслаждават на компанията си и да участват в разнообразни социални и културни дейности.
Какви са целите на Менса?
Менса има три основни цели: да идентифицира и насърчава интелигентността за доброто на човечеството, да насърчава изследванията в природата, характеристиките и ползите от интелигентността и да насърчава стимулирането на интелектуалните и социални възможности на своите членове.
Колко са членовете на Менса?
Днес те са около 134000 в 100 страни по света. Има действащи организации на Менса в над 40 държави на всеки континент, без Антарктида.
Какви хора са членовете на Менса?
Няма друга водеща характеристика на членовете на Менса освен високия коефициент на интелигентност. Има членове, на които Менса предоставя чувство за семейство, за други е неформална социална дейност. Много семейни двойки са се събрали в Менса, но за много хора организацията е просто стимулираща възможност за ума. Повечето членове на Менса имат добро чувство за хумор и обичат да говорят. И обикновено имат какво да кажат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: