Иван Велчев – Йово заслужи наградата за живопис на Регионалното издание на конкурса „Алианц България“ – снимки

07.06.2019 12:37

За четвърти път Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен бе домакин на Регионалното издание на Седми национален конкурс „Алианц България“ за живопис, скулптура и графика. Творбите се събираха от 27 до 30 май включително, журирането бе на 31 май, а откриването бе на 6-ти юни.
Официалната церемония уважиха заместник-кметът на Община Плевен Милен Яков, Константин Иванов – генерален педставител на „Алианц България”, Красимир Еничеров, управител на финансовия център в Плевен, Ивета Плякин, заместник главен директор на „Алианц България”, художници и ценители на изящното изкуство.
С творбата си „Последен бряг” плевенският живописец Иван Велчев – Йово заслужи наградата за живопис. В категорията скулптура бе отличен Цено Ценов със „С мисъл за човека”.
Номинирани за живопис са: Майя Ананиева, Бистра Антониева и Хинко Хинков, а за скулптура – Митко Събев, Николай Гърков и Красимир Яков.


Националният конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин ще се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство.
Припомняме, че проектът се организира от АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със съдействието на Централното ръководство и на съответните регионални групи на СБХ. МЯСТО: Регионални представителни изложби – Градските галерии в съответния център на региона – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив, Варна.

ФОРМА НА ПРОЕКТА: В продължение на две календарни години 2019- 2020, на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика. В края на 2020 г. в гр. София се провежда заключителна изложба-конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика. Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват във заключителната изложба – конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика през 2020 г. в София.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: