30-годишен е задържан за притежание на наркотици в Кнежа

05.06.2019 9:15

30-годишен е задържан за притежание на наркотици, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При извършени процесуално-следствени действия полицаи са намерили и иззели от обитаваната от него къща в Кнежа марихуана изсушена като листна маса, съцветия и засадено растение. Оперативните мероприятия са стартирали на 4 юни 2019 година около 12.00 часа.

Полицейски служители са извършили проверка в къща в Кнежа, собственост и обитавана от 30-годишен. В кухня в мъжка черна чанта, в мелничка за подправки и в метална кутия за кафе са намерили общо 27 станиолови топчета с размери 3 см x 2 см, съдържащи суха зелена тревиста маса и съцветия. Собственикът е потвърдил, че са марихуана. Под покривна конструкция на стопанска постройка в имота е намерена бяла саксия със засадено растение с височина около 20 см, наподобяващо растение от вида на конопа.

Наркотичните вещества са предадени с протокол за доброволно предаване. Иззети са за лабораторна обработка. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР. 30-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП Кнежа. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: