Условна присъда за участничка в ало измама, „ужилила“ доверчива плевенчанка с над 3 бона

05.06.2019 13:19

Условна присъда е наложена на призната за виновна участничка в ало измама, разиграла се в Плевен. Със своя присъда от 3 юни Районен съд – Плевен е признал за виновна Б.К., че на 14.02.2019 година в град Плевен в съучастие като съизвършители с неустановено по делото лице, с цел да набавят за себе си имотна облага, като се представили за длъжностни лица от Министерството на вътрешните работи, възбудили и поддържали у В.В. заблуждение, че ще съдейства в акция на полицията относно задържане на „телефонни“ измамници и с това й причинили имотна вреда в размер общо на 3150.00 лева, става ясно от материалите по делото.

Плевенските магистрати са наложили наказание от 2 години лишаване от свобода, намалено на основание чл.58а, ал.1 от НК с  1/3, или окончателно – 1 година и 4 месеца, като изтърпяването му е отложено за срок от 3 години.

Подсъдимата трябва да заплати и на В.В. сумата от 3020 лв., представляваща размера на причинената имуществена вреда в резултат на деянието, предмет на повдигнатото обвинение, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок пред Плевенски окръжен съд.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: