В Плевен днес ще се проведе информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“

05.06.2019 7:03

Представителството на Бавария в България – Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Община Плевен организират информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“, който ще се проведе днес, 5 юни 2019 г. (сряда) от 17:00 часа в Областна администрация – Плевен.

Специален гост на форума ще бъде Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката. Тя, заедно с д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на ГБИТК и Галина Тончева, ръководител отдел „Човешки ресурси“ на Леони България ЕООД, ще запознаят гостите на форума с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България.

В икономическо отношение Бавария е третата по значение германска федерална провинция за България след Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг. През 2018 г. търговският стокообмен между България и Бавария достигна 1 182,7 млн. евро, което отговаря на 15,5% от общия търговски стокообмен между България и Германия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: