Мъжкият отбор на СКШ „Спартак Плевен XXI“ е пети по ускорен шах в България

04.06.2019 8:07

Отлично се представи мъжкият отбор на Спартак Плевен XXl на държавното отборно първенство по шахмат по ускорен шахмат и блиц, което се състоя от 28 до 30 май в Кранево. Плевенският тим беше съставен само от местни кадри, като липсваха много от титулярите от последните години. В тима взеха участие мс Михаил Гигов, фм Николай Йорданов, Радослав Атанасов, Мартин Дяков и юношата Владимир Върбанов.
Първо се състоя първенството по блиц, на което нашият отбор не бе убедителен и се класира във втората половина на таблицата. Затова пък на ускорения шах след оспорвани срещи плевенските шахматисти спечелиха 4 победи, равна и две загуби, като разделиха 3-5 (от 12 отбора), като по допълнителни показатели останаха пети.
В момента от 31 май до 6 юни в Приморско се проведжда отборно първенство по шахмат за мъже за „Купа Ропотамо“. След четвъртия кръг отборът на „Спартак Плевен XXI“ води в класирането с 4 победи.
Междувременно стана ясно, че 11 шахматни клуба в България ще получат финансиране от ММС по „Програма за развитие на спортните клубове през 2019 г. Сред тях са и два клуба от Плевенска област. Това са „Спартак Плевен XXI“ и „Михаил Тал“ (Червен бряг), които по показателите на оценяване в програмата са съответно на второ и трето място в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: