Каратеките на плевенския „Спартак 14“ със 107 медала от две състезания

04.06.2019 14:02

Проведоха се последните две важни състезания от календара на Българската Шотокан карате-до Федерация за плевенските шотокан състезатели – Турнирът за Купа Пазарджик на 19 май и Националната купа по Шотокан за 2019 г. на 1 и 2 юни в Габрово. На двете състезания клубът взе участие със значителен брой участници – и в Пазарджик и в Габрово се записаха за участие 44 състезатели от клуба ни, който в момента наброява 176 трениращи от 4 годишни деца до мъже и жени, разпределени в 12 групи.
Значителен е и броя на спечелените медали в тези последни за сезона състезания.
В Пазарджик – 15 златни, 20 сребърни и 30 бронзови медала – общо 65 отличия, а в Габрово 42 медала – 13 златни, 10 сребърни и 19 бронзови медала. „Този общ брой от 107 медала само от две състезания, говори за качеството на подготовка на състезателите ни от всички възрасти и във всички дисциплини, каза старшия треньор на клуба милена Кирниколова. „ Не правим подбор, когато приемаме децата да тренират при нас – просто се възпозваме от качествата им и ги развиваме не само като спортисти, а и като личности. Нашите състезатели са и отлични ученици, а също така и за пример с поведението си в обществото”.
И в двете състезания конкуренцията беше сериозна . В Пазарджик участваха 317 състезатели от 12 клуба, а в Габрово – 328 състезатели от 18 клуба.


Едни от най-изявените ни състезатели от тези два турнира с по няколко златни отличия са Тихомир Тодоров, Елка Панайотова, Мариян Тодоров, Габриел Рупчански, Илхан Василев, Натали Йонкова – ученици в Спортно училище Плевен с личен треньор Маринела Петрова, София Калчева (чиито треньор е шампионката на клуба ни от близкото минало Бетина Кисьова) , Мирела Йолова, Йонан Михайлов, Дариан Абди, Кристиян Костов, Красимира Илиева, Виктор Павлов, Ален Филипов, Християн Спиридонов, Станислав и Петър Станчеви, Денислав Трифонов, Васил Брайков и Никола Чонов. Изключително добро представяне в Пазарджик направиха и децата от групата на Боряна Илиева, която също беше наша изявена състезателка в дисциплината кумите.Това е дългия списък само на златните призьори от тези две състезания . Сребърните и бронзовите ни медалисти са изключително много и също заслужават адмирации.
Ежегодно Клуба организира и Клубно първенство за децата от 4 до 12 г. Тази година то ще се проведе на 8 и 9 юни в залата на клуба и в него ще вземат участие 105 деца.
Както всяко лято, и през този ваканционен период в клуба обучението няма да спира за дълго. От 24 юни до 31 юли ще се проведе лятна спортна школа да деца от 4 до 12 г.с ежедневни спортни занимания от 8 до 13 ч. (всеки делничен ден), както и тренировки за напредналите състезатели над 12 г. с цел подготовка за участие в Световното първенство по Шотокан карате – до през октомври в Карлови Вари, Чехия. След кратка ваканционна пауза през август, ще се проведе ежегодния тренировъчен лагер в Свети Влас, в който тази година ще се включат 66 от трениращите в клуба ни.
Спортно-състезателната и тренровъчна година ще стартира отново на 18 септември 2019 г. и всички желаещи да тренират, могат да се включат в тренировките.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: