Около 600 000 лева е минималният бюджет, нужен на „Спартак“ за новия сезон във Втора лига

04.06.2019 12:50

Между 600 и 700 000 лева е минималният бюджет, който ще бъде необходим на ОФК „Спартак“ (Плевен) за новия сезон във Втора професионална лига. Това стана ясно на пресконференция днес в БТА, в която участие взеха председателят на Управителния съвет на клуба Пепо Петков и Дарин Ангелов – член на УС. За жалост, двамата отчетоха факта, че макар и Плевен да е футболен град с традиции, няма достатъчно хора, които да подпомагат финансово най-популярния спорт. По думите им, целта пред ръководството на клуба ще бъде да намери солиден основен спонсор за новия сезон при професионалистите, като не скриха надеждата си той да бъде от Плевен.

Представителите на ръководството на футболния „Спартак“ отбелязаха, че в момента стадион „Плевен“ е в такова положение, че не отговаря на изискванията. „Комисия, изпратена от Община Плевен, вече направи оглед и започваме бърз ремонт. Имаме уверението на Лицензионната комисия, че ако успеем да го осъществим навреме, е възможно да получим лиценза в срок, а тук сме в ръцете на строителната фирма, която ще извършва ремонтните дейности“, обясни Пепо Петков, изтъквайки, че това е най-важната задача на този етап. Защото феновете заслужават да гледат любимия си отбор в Плевен, въпреки че имаме вариант, ако това не се случи, домакинските мачове на „Спартак“ да се играят в Ловеч, посочи Петков. „Спартак“ не е влязъл в професионалния футбол, за да пълним стадионите в другите градове, категоричен бе Дарин Ангелов. Той заяви, че ще се направи всичко възможно да бъдат изпълнени минималните изисквания за лиценза, а след това ще се търсят възможности и за реновиране на целия стадион.

Пепо Петков припомни, че идеята „Спартак“ отново да се завърне сред професионалистите се е зародила през миналото лято, а целта е станала факт, благодарение на обединението на усилията на различни хора от политиката и бизнеса. Това струваше неимоверни усилия, за което искам да благодаря на всички хора, които помогнаха, както и на футболистите и целия спортно-технически щаб, каза Петков, изразявайки надежда, че и занапред отборът ще продължи да радва плевенчани. Хората тук го заслужават и заради тях сме длъжни да продължим да го правим, допълни той. На Плевен, като седми по големина град в България, му отива не само да бъде във Втора, но и в Първа лига, категоричен бе от своя страна Дарин Ангелов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: