ДБГ предлагат демократичната общност да се яви заедно на местните избори в Плевенско

03.06.2019 14:12

„Движение България на гражданите” ще предложи демократичната общност да се яви заедно във всички общини на местните избори в област Плевен”. Това коментира днес на пресконференция в БТА в Плевен Найден Зеленогорски, зам.-председател на партията.

„Трайни са взаимоотношенията ни с ДСБ, които са част от „Демократична България“, в този смисъл смятаме за абсолютно разумно „Демократична България“ да участва в този голям проект. Много добри отношения имаме с БЗНС, бихме се надявали и СДС да участва отново в демократичната общност и заедно да се явим на местните избори в Плевенска област. Ние от ДБГ подаваме ръка към нашите партньори – настоящи и бъдещи от демокартичната общност, с идеята да разширим значително участието си в местната власт в Плевенска област“, добави Зеленогорски. Според него това ще бъде и една стъпка към окрупняване и създаване на дясноцентристка алтернатива на сегашното управление.

„Три от основните формации вдясно не участваха в европейските избори“, посочи председателят на общинската структура на ДБГ в Плевен Христо Таслаков. Той визира БЗНС, СДС, които бяха част от листата на ГЕРБ и ДБГ, които не участваха в евровота. Въпреки това „Демократична България“ класира един депутат. Таслаков подчерта, че на местно ниво неформалните разговори вече се водят. „Целта е ясна, гледаме в една и съща посока“, добави той.

„Не само, че ще предложим обединение на десните сили, но и ще бъдем двигателят на това обединение“, коментира и Ивайло Иванов, председател на общинската организация на ДБГ в Червен бряг. Той подчерта, че Червен бряг е сред примерите по отношение на обединението вдясно, защото изтичащият мандат на такова управление на общината се отличава със значими инвестиции и проекти.

Разчитам на обединение вдясно, за да издигнем силна кандидатура в община Левски и да сменим сегашното управление, заяви и Николай Любенов, общински съветник и в ОбС-Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: