Спортен празник по повод Първи юни организираха в ДГ „Калина“ – Плевен

31.05.2019 17:03

Много усмивки и страхотни преживявания донесе спортен празник в детска градина „Калина“ – Плевен, посветен на празника на детето – Първи юни и изпращане на 6-7-годишните деца от група “Бърборино“. В игрите между отделните групи малчуганите, напътствани от учителите и треньора по футбол, показаха много ентусиазъм и енергия, както и отлични умения. Многобройна публика – децата от останалите групи, персоналът на детската градина и медицинските специалисти, подкрепяше своите фаворити.


Самият празник бе подготвен от учителките В. Симова и А. Павлова, а в ролята на госта Патиланчо влезе дете от трета група. По всичко личеше, че децата от сърце обичат спортните занимания и доста добре са успели да усвоят всичко, което са учили до момента в сферата на физическата култура. Спортното мероприятие беше организирано така, че да премине под формата на празник, в който децата показаха не само физически умения, но и талант със своите изпълнения на песнички, посветени на спорта, който за децата е не само полезен, но и забавен. Всички игри и състезания, в които малчуганите показаха бързина, смелост и умения, бяха определени според тяхната възраст. Те премериха сили във веселите и увлекателни игри със – бягане, състезание с топка, бокс, теглене на въже и др. Малките спортисти дадоха всичко от себе си и заслужено получиха аплодисментите на публиката.


„Сред малчуганите има истински спортни таланти“ – коментираха съдиите: Т. Върбанова и Л .Русанова, Ц. Данов треньор н а децата от ФК “Фортуна“ Плевен и Хр. Гетов бивш треньор по джудо към СКД “Спартак Плевен“ с много международни награди и участия. За доброто настроение на всички се погрижи П. Михайлова с богато музикално оформление на целия празник.
А победители бяха всички, за това имаше и подаръци за всеки. Треньорът по футбол предаде на директора купата и грамотата от междуградското състезание по футбол за 2019г. в който децата от Д Г „Калина“ взеха първо място.
Директорът на детското заведение Жоржетина Атанасова поздрави децата и техните учители за инициативата и връчи награди-грамоти за победителите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: