ОИЦ – Плевен награждава участниците в конкурса „Имам бизнес идея“

31.05.2019 13:43

На 6 юни, четвъртък, от 12.00 ч. в залата на ОИЦ – Плевен ще бъдат наградени участниците от област Плевен националната кампания „Имам бизнес идея“. В онлайн конкурса се включиха шест видеоклипа, изпратени от ученици на възраст 14-18 г. Най-много харесвания събра бизнес идеята на Толя Георгиева от ДФСГ „Интелект“, следвана от тази на Кристиян Ганков от СУ „Д. Дебелянов“ в Белене. Само пет гласа по-малко получи представянето на екипа на СУ „П. Яворов“ – Василена Банчева, Далия Симеонова и Николай Колев. Виктория Сапунджиева от ПГРТО – Плевен, както и Станимир Събчев, Цветомир Събчев и Мария Луиза Найденова от ЦСОП – Плевен също се бориха за подкрепата на публиката и намериха своите привърженици. Бизнес идеите на младежите от нашата област се простират от иновативните стелки за обувки през отглеждането на селскостопански насаждения и кооперирането на пчелари до здравословното хранене на тинейджърите.
Всеки участник ще получи безжична тонколонка, осигурена от Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет, и промоционални материали на ОИЦ – Плевен.
Толя Георгиева и Василена Банчева ще представят област Плевен на националната среща на 01 юни в първия научно-технологичен парк в България – „София Тех Парк“, изграден със средства по ОП „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013 г. Ще се запознаят с победителите от другите области и ще посетят „Експериментариума“, разположен на площ от 2000 кв. м., който е своеобразен музей на иновациите и високите технологии. На събитието в Плевен ще споделят впечатленията си.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: