Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ – Плевен спортуват активно

31.05.2019 14:39

В края на учебната година в IV Подготвителна група „Звездица“ от ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“, гр. Плевен се проведе Седмица на спорта. В няколко последователни дни при децата гостуваха треньори от УСШ – гр. Плевен. Те ги  запознаха с различни спортове: лека атлетика, футбол, баскетбол, тенис на корт и тенис на маса. Децата имаха възможност да овладеят и практикуват елементи от тези спортове. Гостуващите треньори изказаха задоволство от добрата спортна подготовка на децата, физическото и физиологичното им състояние. Отправиха покана към децата и техните родители, да станат част от спортните отбори на УСШ – гр. Плевен.

В края на седмицата малките „Звездици“ и всички деца от ДГ „Щастливо детство“, гр. Плевен участваха за втори път в Европейски ден на спорта в училище, организиран от Сдружение „BG Бъди активен“, популяризиращо движението и спорта за здраве. Децата от всички възрастови групи показаха умения в щафетни, спортно-подготвителни и подвижни игри. Музика и весел смях  огласяше двора на детската градина при изпълнение на строеви упражнения, аеробика, общо празнично хоро.

„Осъществихме тези инициативи, за да запалим желание у децата да спортуват. Освен влияние върху здравословното състояние на човешкия организъм, спортът организира, дисциплинира, мотивира личността, изгражда характери“, споделиха учителите на групата.

Снимки: ДГ „Щастливо детство“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: