Азис и Глория „пяха“ на празника за края на учебната година в Затвора в Плевен (галерия)

31.05.2019 13:12

За десета поредна година Затворът в Плевен, съвместно с училището към него, организираха празник, на който тържествено бяха връчени удостоверения за завършен начален клас. На проявата в киносалона бяха поканени близки и роднини на лишените от свобода. Тази година училището към Затвора завършиха 26 ученици от първи до четвърти клас, които получиха своите удостоверения. Сред тях има и двама отличници – първокласниците Галин Сашков и Калин Стоянов.

Удостоверенията за завършен начален клас връчи директорът на училището към Затвора инж. Красимир Маринов, който благодари на ръководството и служителите на институцията за условията, в които имат възможност да се обучават лишените от свобода. Нищо, че учениците ни са на малко по-голяма възраст, хубавото е, че те са разбрали, че ученето е нещо важно в живота, каза инж. Маринов.

Директорът на Затвора в Плевен Иван Петков сподели, че в началото на учебната година учениците са били повече, но някои от тях са изтърпели присъдите си и са завършили само първия или част от втория срок. Въпреки това, те получиха своята първоначална грамотност, отбеляза Петков. Той припомни, че тържественото връчване на удостоверенията за завършен клас е традиция в Затвора в Плевен, а завършилите ученици биват наградени с удължено свиждане със своите близки. Петков посочи, че за да е наистина празнична обстановката, изненади са подготвени и за децата на изтърпяващите присъдите си в плевенския Затвор.

Учениците от Затвора в Плевен сами бяха подготвили пъстра програма, която съпътстваше тържественото връчване на удостоверенията. В нея те представиха песни, стихотворения, танци, скечове, а в гвоздей на изпълненията се превърна буфосинхронада на песента на Азис и Глория „Не сме безгрешни“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: