Стимулиране и развитие на сетивата в Частна детска градина “ Първите седем“

30.05.2019 16:02

Сетивата играят изключително важна роля през целия ни живот, но тяхното най-активно развитие протича в периода от 2.5 до 5 годишна възраст. Децата по един естествен начин общуват с околната среда основно чрез техните сетива и по този начин те развиват и усъвършенстват своите сетивни възприятия за виждане, чуване, обоняние, вкус, докосване, и др., и по този начин чрез експериментиране и опитване те изучават чрез преживяване средата, в която живеят.


В нашия интелект няма нищо, което преди това не е било част от сетивния ни опит, които сме придобили чрез нашите сетива. Това е естествения начин, по който човешките същества изучавайки околната среда чрез сетивата си, изграждат и развиват своята интелигентност и пълноценно разбиране за света, в които живеят. Процесът на развитие на сетивата започва в най-ранно детство и продължава през целия човешки живот. Периода на детството е най-сензитивния период, в които развитието на сетивата протича най-динамично и тяхното развитие е решаващо за пълноценното развитие на интелектуалната и емоционална интелигентност на личността.


В Частна детска градина “ Първите седем“ ще стимулираме и развиваме сензорната система на децата по най-интересния и достъпен начин, чрез игра и забавление. Затова ще се цапаме, ще мацаме, ще пробваме, ще откриваме всичко, което може да се усети с нашите сетивни органи. Ще слушаме, ще тропаме, ще пеем и ритмуваме .Освен това ще пробваме различни дейности с всякакви Шарени материали, които ще стимулират зрението, вкуса, обонянието и допира. Така, с правилната музика и подходящи дейности ще развиваме капацитета на децата и разбира се, много ще се забавляваме.


Групата е подходяща за деца над 2 г. до 3 г.
Продължителността на всяко занимание е 50 минути
Водещ: Вероника Тачева
Вторник – 10:00 ч.
Четвъртък – 10:00 ч.
Необходимо е предварително записване на 0876 501 175

#тагове:

НАЙ-НОВИ: