240 кила контрабанден тютюн иззети при проверка в Буковлък

29.05.2019 9:49

240 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол са иззели полицаи от ОДМВР – Плевен. За това информират от Пресцентъра на Полицията в областния град.

На 28 май 2019 година около 09:00 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицейски сили са извършили проверка на основание чл. 81, ал. 2 от ЗМВР на микробус, паркиран в двор в село Буковлък, собственост на 45-годишен. Установени са седем кашона, съдържащи жълто-кафява листна маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн.

Приблизителното тегло на установената листна маса е около 240 кг. Съставен е протокол за извършена проверка на лични вещи на лица и МПС, като за случая е уведомен дежурен разследващ полицай при ОДМВР – Плевен и дежурен прокурор в РП – Плевен. Съставен е протокол за доброволно предаване на 41-годишна жителка на селото, която е заявила, че нередовната стока е закупена от съпруга й. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: