18 работодатели участваха в обща трудова борса в Плевен

29.05.2019 15:21

„Порталът „EURES“, на база на който се провежда днешното събитие, е повече от трудова борса, защото информира за условията на труд и пребиваване в европейските държави, за начините на установяване и живот в дадена страна. Той изпълнява важната роля да осигурява конкретна информация и да подпомага намирането на работа в полза на работодателите и пограничните работници в трансграничните райони в Европа, ето защо днешното събитие е особено значимо, каза заместник-областният управител Татяна Божинова при откриване на общата трудова борса, домакин на която бе областна администрация – Плевен.
Целта на инициативата е да се подобри информираността за местния трудов пазар и реално да се увеличат шансовете за осигуряване на заетост на хората без работа. Изключително ценно бе общуването лице в лице между търсещите и предлагащите работа в област Плевен.

За участие в трудовата борса Бюрото покани са изпратени до работодатели от различни браншове, развиващи дейността си на територията на областта. В рамките на борсата те представиха своята дейност и заявиха своите потребности от работна ръка. Инициативата уважиха 18 работодатели от различни сектори в област Плевен. „Срещи от този формат се превърнаха в традиционни и доказаха своя положителен ефект в сферата на заетостта”, коментира Татяна Божинова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: