Миговете с любимите ни хора са безценни

28.05.2019 10:46

В днешния забързан свят все по-рядко намираме време един за друг и за малки жестове, с които да покажем на хората до нас, че са ни важни и че ни е грижа. А това е безценно!
Забили носове в смартфоните си, пропускаме мигове, които никога няма да се повторят. Децата ни имат нужда от нас, от време, прекарано с нас, а ние им даваме таблета и телефона, за да ни оставят на спокойствие. Замисляме ли се още колко дълго те ще са деца и ще искат да играят с мама и татко? Даваме ли си сметка, че детството ще отлети безвъзвратно, а с него и протегнатите детски ръчички, жадуващи прегръдка?
Горчиво e, боли, запречва се като буца в гърлото, но е факт. Сами пропиляваме миговете с най-любимите си хора и ги заместваме със скролването във фейсбук.

Какво можем да правим вместо това?

Заключете всички устройства в някой шкаф, поне за ден. Направете сандвичи, пъхнете ги в раницата заедно с бутилка вода и тичайте навън! Да, тичайте, гонете се, поиграйте на криеница с децата, посмейте се от сърце, въргаляйте се в тревата, бъдете луди поне за ден! Децата могат да ни научат на толкова много неща и едно от тях е как да се забавляваме.

Как да зарадваме любимите ни хора?

Наближава рожден ден или имен ден, сватбена годишнина или друг скъп празник – моля ви, не се изкушавайте да подарите просто една лъскава банкнота и с това да „изпълните дълга си“. Парите са просто средство, те не носят в себе си смисъл и отношение. Те са просто един безличен начин да отбиете номера и да успокоите съвестта си.
• Изберете подходяща картичка
• Измислете пожелания – нека те да бъдат оригинални, искрени и по възможност ръчно написано от Вас. Ако се затруднявате, разгледайте идеи в интернет.
• Изберете подарък – дайте си време, за да разгледате различни варианти онлайн или в реални магазини. Докато избирате, мислете си за човека, за когото е предназначен подаръкът, визуализирайте го в съзнанието си и се водете от въпроса: „Какво да е това нещо, което истински ще му хареса, но не би отделил средства, за да си го купи сам?“ . Подаръкът в никакъв случай не е нужно да е безбожно скъп – важен е жестът.
• Опаковката е от значение – ако опаковането Ви се удава, заемете се сами. Ако пък не сте достатъчно сръчни, занесете подаръка в ателие за опаковки и се доверете на професионалистите. Не спестявайте тези няколко лева, защото те ще придадат индивидуален облик на Вашия подарък, ще събудят любопитството на любимия Ви човек и ще му създадат настроение.

А именно усмивките на хората, които обичаме, са това, заради което си струва да живеем!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: