С изложба на скулптора Ренато Добрев продължават Крайдунавските празници на културата – Никопол 2019

28.05.2019 15:25

Продължават XXXVIII Крайдунавски празници на културата – Никопол 2019. В камерната зала на НЧ „Наредък 1871“ вчера бе открита изложба на скулптора Ренато Добрев.

„Чест за нас е, че той живее и твори в с.Санадиново – едно от населените места в нашата община. Той е творец, с доказано име в България и чужбина. Завършил е училището по каменообработване в с.Кунино, Врачанско. Оставил е следа от творческото си вдъхновение върху три емблематични национални обекта в София – Военната болница, Националния дворец на културата и Съдебната палата. Негово творение са интериорите на няколко плевенски училища. Занимавал се е с капитално строителство в поредица общини в България. Работил е по частни проекти в Испания, Италия и Англия и онова, което е придобил като опит там, го прилага и у нас. Това, което прави с ръцете си от камък, е наистина уникално“, казва в своя профил в социалната мрежа Фейсбук кметът на община Никопол д-р Валерий Желязков.

„Аз не се самоопределям като скулптор. Най-точното определение за моята същност го даде едно дете, което беше в първи клас. Бях на гости на майка му и баща му и то в един момент изрече следното: „Чичо Ренато, ти за мен си специалист по камъка!“ – споделя за себе си творецът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: