Площадка за мини футбол изграждат по спечелен проект в Червен бряг

27.05.2019 15:52

С договор от 15.05.2019 г. за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), община Червен бряг ще получи финансиране от 97 691,35 лева за изпълнението на дейностите по вече одобрен проект № BG06RDNP001-7.007-0105-С01 „Подобряване на спортната инфраструктура на територията на град Червен бряг – УПИ X – за спорт и развлечение, гр. Червен бряг, обл. Плевен“.
Заслугата за тази инвестиция се дължи на неспиращите усилия на кмета, инж. Данаил Вълов и неговия екип да търсят работещи възможности за общинско развитие. От общинска администрация Червен бряг подчертават огромното значение на финансирания от Държавен фонд „Земеделие“ проект за подобряване на средата на обитание на жителите от ж.к. „Победа“ в град Червен бряг.
С проекта се предвижда изграждането на спортна площадка за мини футбол с 1 малко футболно игрище в град Червен бряг, както и осъществяване на проектантски и консултантски услуги, свързани с разработване на технически проект, осъществяване на авторски, строителен надзор, подготовка на финансов и социално – икономически анализ.
Основните цели на одобрения проект са свързани с:
 Съхраняване на демографския потенциал с грижа към младите хора – намаляване на дела на млади хора, водещи заседнал начин на живот;
 Задържане на младите хора в рамките на селските райони, осигурявайки им подходяща спортна инфраструктура за прекарване на свободното време;
 По-добра свързаност – по-добра спортна инфраструктура в административния център на общината и по-добра вътрешна свързаност и с по-слабо развитите територии, с достъпни спортни услуги.
 Подобряване на качеството на предлагани спортни услуги на територията на общината.
 Уеднаквяване на стандарта по отношение на спортната инфраструктура между „големия“ град и по – малките такива.

Дейностите по проекта ще се изпълняват 36 месеца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: