Вандали „изяждат” парите за нови детски площадки в Плевен /снимки/

27.05.2019 15:23

Продължават вандалските набези по детските площадки в Плевен. За това съобщи днес на редовната оперативка в Общината зам.-кметът Стефан Милев. Той посочи, че отново е счупена оградата на площадката при блок „Спартак”, вандали са посегнали и на детските люлки в Градската градина, отново там почти нищо не е останало след поредните подвизи на мачовци на фитнес площадката срещу Артцентъра. На една от площадките в квартал „Дружба“ пък част от настилката е изтръгната и горена.

Щетите от тези атаки на недобросъвестни плевенчани само този път излизат за около 30-40 000 лв. Това пък от своя страна води до непредвидени харчове за Общината и стопира възможността за изграждането на нови детски атракциони в различните части на града. „Изграждането на една детска площадка, коментира кметът Георг Спартански, струва около 50 000 лв. – от проектирането до сертифицирането. 20 подписки по 50 000 лв. за такива площадки са 1 млн. лв. И ако само от един вандалски акт се троши като за световно по 30-40 000 лв. по 365 дни в годината, ние влизаме в един безкраен кръг. Питането ми е следното – има ли смисъл да правим нещо хубаво, щом като свинята не разбира от кладенчова вода. На нея й дай кочина, смрад, мизерия”.

Темата за поредния вандализъм повдигна и въпросът ефективно ли е видеонаблюдението в града и защо няма подадени. Кметът отново коментира защо не се подават сигнали от ангажираните с това да следят мониторите за видеонаблюдението и подчерта, че щом тези служители не си вършат работата, то по-добрият вариант е може би наемането на частна охранителна фирма и закриването на щатовете.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: