Среднощен екшън в Буковлък: Агресивни мъже чупиха патрулна кола и автомобил на Кметството

27.05.2019 9:02

На 26 май 2019 година в 23:30 часа в Първо РУ – Плевен е получен сигнал за нарушение на нощната тишина в село Буковлък. При пристигане пред адреса полицейските служители заварват група от около 10 човека, въоръжени с дървени колове, вила и коса, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На мястото е присъствал и кметът на селото. Местните жители посрещнали служителите на реда с викове и агресивно поведение. Те нападнали служебните автомобили на полицията и Кметството на селото. Незабавно към местопроизшествието са насочени допълнителни сили на ОДМВР – Плевен – екипи на сектор „Пътна полиция“ и Второ РУ – Плевен. По преден десен калник на служебен патрулен автомобил „Опел Астра“, собственост на ОДМВР – Плевен, са нанесени материални щети, вследствие на нанасяне на удари с крак. По служебен „Сузуки Джимни“, собственост на кметство Буковлък, са нанесени материални щети по задната част на автомобила и страничните огледала за задно виждане, вследствие на хвърлени камъни. Около 00:30 часа обществения ред в селото е възстановен.

За инцидента са задържани 16-годишен, 45-годишна и 44-годишен. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. За престъпление по чл.216, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: