Звената „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен ще работят днес

26.05.2019 6:35

Служителите на звената „Български документи за самоличност“  в ОДМВР – Плевен ще работят на 26 май 2019 година от 08.30 часа до 19.30 часа. За това информират от Пресцентъра на Полицията.
Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР – Плевен и РУ при ОДМВР – Плевен днес, 26 май 2019 година от 08.30 часа до 19.00 часа;
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г.

Снимка: БГНЕС

#тагове:

НАЙ-НОВИ: