С шествие и отличия за изявени ученици в Кнежа честваха 24 май

24.05.2019 13:13

Празничната програма за 24 май – Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура в Кнежа днес започна с тържествено шествие. Под звуците на „Върви народе възродени” блоковете на училищата и детските градини преминаха по ул. „Марин Боев”, за да стигнат до площад „Пенчо Янкулов”, където се проведе официалната церемония по случай празника.

С Решение №806 по протокол №74 от 30.04.2019 г. бяха наградени изявени ученици от общината, постигнали високи резултати в учебната и културната дейност.
Вокалните и мажоретни състави на НЧ „Борба-1896” гр. Кнежа представиха чудесна художествено-музикална програма – специален поздрав за всички присъстващи на площада.

„Честит празник на всички учители, културни и читалищни дейци, самодейци и ученици в Община Кнежа! Честит празник, скъпи съграждани! Нека в този ден си пожелаем да продължим заедно да следваме великата мисия, завещана от светите братя Кирил и Методий – да образоваме нашите деца, защото те са бъдещето на България! Нека все така да обичаме, пазим и ценим родния език, чрез който ще запазим българската идентичност и националните ни ценности!“, каза в поздравлението си по повод празника кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

Снимки: Община Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: