Корнелия Нинова в Плевен: Властта се крепи на разделението и страха

24.05.2019 8:57

„На 26 май правим избор за Европа и за България. Избор означава свобода, страхът е враг на свободата. ГЕРБ използват страховете ви, за да запазят статуквото, да съсипват настоящето и да крадат бъдещето ни. Те ви плашат, че ще загубите работата си, не се страхувайте. Промяната е за по-добро. Те ви манипулират. Под команда социолози ни убеждават, че „Апартаментгейт“ е повишил доверието във властта. Крещящо подценяване на разума на народа“. Това заяви в Плевен лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ има само едно обяснение за това – подготовката за манипулиране на вота. „Има само един отговор – гласувайте без страх. Властта се крепи на разделението и заплахите. Нашата алтернатива е обединение и смелост за номер 18 в интегралната бюлетина“, заключи Нинова.

„Промените, които ще настъпят в България, трябва да докоснат всеки българин. Ние ще го направим, уверявам ви. Ще победим, защото бандата на Бойко Борисов се разпада, защото всички виждат, че тя е машина за грабеж. Това се вижда от Брюксел, Берлин, Лондон и Париж. Този грабеж ражда бедност и евроскептицизъм. 40 процента от българите живеят на прага на бедността и социалното изключване. Ние ще променим тази система”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” за евроизборите Елена Йончева. По думите ѝ, БСП води тежка битка срещу тези, които сами се наричат шайка. „В Европа също ще бъде трудна битка – там ще успеем да осъществим програмата ни, за да бъдат стандартите в България сравними с тези в останалата част от Европейския съюз”, каза още Йончева. Тя изтъкна, че левицата ще осъществи програмите „Младежка гаранция” и „Еразъм плюс” – не само за студенти, но и за ученици. „На 26 май сваляме криминалната диктатура”, категорична беше тя.

„Гласувайте, защото отваряте път към светла ера и слагате край на този модел”, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков. Той призова хората да помислят какво ще се случи, ако ГЕРБ победят, а по неговото мнение те ще интерпретират тази победа като амнистия за всичко, направено досега, и като празен чек за следващите години. „Искахме да не изпращаме нашите роднини в Европа, а тя да дойде в България. България ще живее. На 26 май гласувайте, за да живеем и ние в България”, призова социалистът.

„Обикаляхме цяла България – българите разбират, че само със солидарни усилия може да решим проблемите си. Няма по-голяма подигравка от това – на 24 май да празнуваме просветата и науката, а на 26 май да допуснем невежеството да победи”. Това каза кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България” Иво Христов.

Кандидатът за евродепутат Румен Гечев изтъкна, че управляващите са отбелязали пълен провал за 10 години. „Нашият отбор е силен. Ние имаме нужда от патриоти – от хора, които имат аргументи, за да защитят националния интерес и за да променим Европа”, коментира още той.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: