Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за причиняване на телесни повреди на полицаи

23.05.2019 11:33

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на леки телесни повреди на двама полицаи. Обвинението срещу А. Т. е за това, че на 24.02.2019 г. в гр. Плевен причинил на полицейски орган – младши полицейски инспектор при РУ Никопол по повод изпълнение на службата му, лека телесна повреда.

Повдигнато му е обвинение и за това, че същия ден в гр. Плевен причинил на полицейски орган – старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ Плевен, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда – – престъпление по чл.131, вр чл.130 от НК.

Единият пострадал бил младши инспектор към РУ на МВР гр. Никопол и на 24.02.2019 г., в почивния си ден, посетил МОЛ „Панорама“ в гр. Плевен. Когато полицаят влязъл в тоалетна, в търговския обект се засякъл с обвиняемият, на когото преди месец, съвместно с негов колега съставили АУАН за нарушение на Закона за движение по пътищата. Обвиняемият започнал да го обижда, след което го хванал с две ръце за гърлото и започнал да го души, като го стискал силно и същевременно се опитвал да му нанесе удари в лицето. Полицейският служител успял да блокира ударите с ръце, като нанесъл на обвиняемия няколко удара в тялото. Борбата продължила, докато не били разтървани от охраната на МОЛ „Панорама“. Веднага след нападението, пострадалият полицейски служител сезирал органите на полицията и на място пристигнал дежурен екип на Второ РУ МВР Плевен. Обвиняемият бил откаран в полицейското управление, с цел задържане по ЗМВР за срок от 24 часа. При извършване на личен обиск, той отказал да предаде намиращите се в него предмети и вещи и нанесъл силен удар на полицая, при което счупил предния му зъб.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: