„Работилничка за лакомства“ ще се проведе днес в НУ „Христо Ботев“ – Плевен

22.05.2019 13:58

Днес от 17:30 ч. в зала „Европа“ на НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен ще се проведе „Работилничка за лакомства“. Мероприятието е по съвместна инициатива на НУ „Христо Ботев“, Лайънс клуб Огледало – Плевен и Детски диабетен център към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.
С всяка изминала година се увеличава броят на децата с диабет. Проучванията доказват, че активното лечение може да допринесе за намаляване на усложненията при деца със захарен диабет. Компетентните съвети на Доц. д-р Чайка Петрова и Д-р Ирина Халваджиян ще ни насочат как да се храним здравословно за превенция и контрол на диабета. Албена Дамянова, специалист по хранене и член на Лайънс клуб Огледало, ще демонстрира идеи как бързо и лесно могат да се приготвят здравословни десерти.
В работилничката ще вземат участие деца със своите родители и учители от НУ „Христо Ботев“. Всяко дете ще си тръгне със собственоръчно изработени от него здравословни продукти. Родителите и учителите ще получат подарък – книжка с рецепти на 26 здравословни десерта, издадена от Лайънс клуб Огледало. Рецептите са подходящи за диабетици и за напълно здрави хора, целящи здравословно хранене.
Заедно да предотвратим риска от диабет или да го контролираме като се храним здравословно!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: