Започна ремонтът на Камерна зала „Пан Бурянин“ в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

22.05.2019 12:03

Започна ремонтът на камерна зала „Пан Бурянин“ в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Финансирането е със средства на театъра, каза директорът Васил Василев и обясни, че предстоят много изненади. Целта е да се направи едно по-приятно и по-уютно място за камерни представления и за детски спектакли. От създаването й през 80-те години на миналия век това е първият цялостен ремонт на залата. Тя ще бъде напълно обновена, предстои да бъдат изградени нова сцена и подиум, а за комфорт на публиката местата ще бъдат намалени от 80 на 60. Стените ще бъдат боядисани със специфични цветове и ще отговарят на общата визия на театъра. Очаква се до 14 юни обновената камерна зала да посрещне първите зрители.
От 4 юли Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще бъде домакин на второто издание на фестивала за куклен театър „Шарено петле“.
Както обяви преди дни министърът на културата Боил Банов при посещението си в Плевен, в скоро време предстои цялостен ремонт на сградата. Тази година Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ отбелязва 100 години професионален театър в града ни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: