Андрей Новаков пред превозвачите в Плевен: Следващият европарламент ще довърши процедурата по пакета „Мобилност”, затова е важно какви представители ще изпратим там

22.05.2019 17:11

„Сигурно сте следили действията по пакета „Мобилност”. Следващият европарламент ще довърши цялата процедура. Основните ни проблеми са връщането на камиона, връщането на водача, забраната за ползването на кабината за повече от 24 часа пауза, плюс ограничение на курсовете вътрешно в Европа.”. Това каза Андрей Новаков на среща с автобусни и товарни превозвачи от региона на Плевен. Той прогнозира, че вероятно ще отпаднат част от неиздържаните текстове в сегашния вариант на пакет „Мобилност” и през 2020 година ще бъде приет регламент.

Пред превозваческия и транспортен бизнес в Плевен Новаков припомни трудния път на борба за недопускане да влезе в сила пакета „Мобилност” и подчерта, че заради отсъствието на трима български евродепутати „днес не говорим в минало време за този пакет”. Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков заяви, че ако получи подкрепата на хората, ще поиска пълно членство в комисията по транспорт, така че да може да влияе пряко върху вземаните  решения.

„Не се опитвам да осребрявам политически стореното. Разговорите по пакета „Мобилност” ще се подновят зимата на тази година, затова е много важно какво ще успеем да прокараме”, категоричен бе кандидатът на евродепутат. По време на срещата бяха поставени много въпроси, сред които липсата на възможност за обновяване на автобусния парк с европейски средства, за възобновяване функциите на гражданското летище в Долна Митрополия и др.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: