Радан Кънев: Плевен е доказателство, че демократичната общност, когато е единна, може да бъде алтернатива

21.05.2019 10:29

Среща на кандидати за депутати в Европейския парламент от листата на „Демократична България” се проведе в Плевен. Своите послания към плевенчани отправиха Радан Кънев, Стефан Тафров, Албена Симеонова и Димитър Филипов, Борислав Сандов, „Зелено движение” и Христо Иванов, съпредседател на обединение „Демократична България”.

„Има обединение и това обединение е наистина стабилно и естествено. Освен, че сме обединени, сме и единомислещи”, заяви Христо Иванов. Той подчерта, че листата на „Демократична България” открито насърчава преференциалния вот на избирателите. Иванов бе категоричен, че който от кандидатите в листата бъде избран за европейски депутат, всички заедно от обединението ще работят като една политическа сила, която има на ум промяната в България, да отвоюва и заслужи място в сърцето на Европа за нашата родина.

„Плевен е много важен на тези европейски избори, не защото може да излъчи евродепутат, а защото може да даде сила и кураж. Плевен е доказателство, че демократичната общност, когато е единна, може да бъде алтернатива и в най-трудните моменти. Тук въпросът да избираме между ГЕРБ и БСП никога не е стоял, никога не е имало такъв избор. Плевен може да бъде освен алтернатива, но и да побеждава. Плевен е доказателство, че когато демократичната общност е единна и силна, тя може да е не просто алтернатива, но и да консолидира достатъчно, за да бие и ГЕРБ, и БСП и да ги изпрати едновременно в опозиция”. Това заяви на срещата поставеният под номер 1 в листата на „Демократична България” Радан Кънев. Той добави, че Плевен е доказал, че освен да побеждава, демократичната общност може и да управлява добре.

„Аз вярвам, че на тези избори в Плевен, и не само тук, демократичната общност ще бъде единна като избиратели.”, каза още Кънев и подчерта, че успехът на „Демокартична България” на евровота ще даде силен старт на кампанията за местните избори. „Алтернативата на ГЕРБ в център-дясно трябва да бъде показана през местни избори. През местни избори те заграбиха десницата в България, през местни избори трябва да си я вземем обратно”, заяви кандидатът за евродепутат.

Кънев бе категоричен, че избраните от листата на „Демократична България” евродепутати няма да отидат в Брюксел и да забравят България, а напротив ще бъдат много по-активни в българската политика.

„Това, което ние искаме да променим в Европа е общата селскостопанска политика, да спасим селата от изчезване”, подчерта в изказването си Албена Симеонова. Тя добави, че трябва европейските средства за селско стопанство да бъдат насочени за малките, за средните, за фамилните ферми, за младите фермери, за животновъдите и за пчеларите.

Кандидатите от листата на „Демократична България” призоваха на 26 май  избирателите да гласуват с номер 13 в бюлетината и да упражнят правото си на преференциален вот.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: