„Палфингер“ награди ученик от ПГМЕТ „Девети май“ – Червен бряг

21.05.2019 17:01

PALFINGER AG е водещ международен производител на иновативни решения за подемно транспортни системи, основана през 1932 от Ричард Палфингер. Днес, PALFINGER AG е лидер на световния пазар за производство на кранове и повдигащи системи.Концернът разполага с глобална мрежа за продажби и сервизни услуги (повече от 200 основни вносители/търговци и 5,000 центъра за продажба и сервиз по света), поръчки, производство, монтаж (37 производствени и монтажни локации), базирани на стратегически цели: иновация – интернационализация – гъвкавост.

Палфингер Продукционстехник България ЕООД е разположена в гр. Червен бряг и е част от групата на PALFINGER от 1999 г. Основният фокус е производството на различни заварени компоненти за кранове, доставяни на повечето предприятия за монтаж в групата. Освен това Заводът в гр. Червен бряг произвежда и заварени компоненти за външни фирми.

От 2007 г. на територията на Заводът оперира лицензиран център за професионално обучение – специалност Заваряване. Училището отговаря изцяло на спецификата на изучаемата дисциплина и е с капацитет до 16 ученика в един клас. Центърът разполага, както с обособена класна стая за усвояване на теоретични познания, така и с помещение оборудвано за практика. След успешно полагане на теоретичен и изпит по практика, обучаемите получават свидетелства за правоспособност по заваряване.

Един от обучаващите се в училището по заваряване е Емил Миладинов, ученик от ПГМЕТ „Девети май“ гр. Червен бряг. На 15.05.2019 година Палфингер Прадукционстехник България ЕООД награди Емил по случай спечеленото шесто място (от 120 участници от цяла Европа) на конкурса „Млад заварчик на Европа“. Това е резултатът не само от съвместните двугодишни усилия, но и от огромното желание на Фирмата за сътрудничество с училищата и младите хора.

Във връзка с разширяване на производството, Палфингер Продукционстехник България ЕООД търси за Завода в гр. Червен Бряг:
– Заварчици (CO2)
– Оператори на машини с ЦПУ
– Машинни оператори за огъване, пробиване, ръчно фрезоване и фаски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: