Хандбален клуб “Левски” е носител на купата на зона „Мизия“ при юноши до 14 години

20.05.2019 9:55

На проведения на 16 май в с. Българене, общ. Левски, зонов финал по хандбал за юноши до 14 години на зона „Мизия“ до финалния сблъсък от общо девет отбора достигнаха ХК “НОВЕ“ гр. Свищов, ХК “Полюс-ТМ“ гр. Плевен, ХК “Чардафон“ – гр. Габрово и домакинът на проявата ХК „Левски от гр. Левски.

След победи над отборите от Свищов с 18:16, Плевен с 16 : 14 и убедителна победа над състезателите от Габрово с 26:16, състезателите от Левски грабнаха зоновата купа и придобиха правото на участие в държавния финал. Той ще се състои в Габрово от 20-ти до 23.06.2019 г. Отборите бяха изключително равностойни и срещите оспорвани, но нашия отбор прояви по-добра психика от връстниците си и заслужено спечелиха трофея. Призови награди получиха Иван Петков от ХК “Полюс“ – за голмайстор, Динислав Танев от ХК “Чардафон“ – за най-добър вратар и Благовест Панков от ХК“Левски“ за най-полезен състезател.

Наградите бяха връчени лично от Любка Александрова, кмет на община Левски.

Това е първата спортна проява провела се в спортна зала „Христо Ботев“ с. Българене след големия основен ремонт. Щастливи сме и сме благодарни за ремонта и се радваме, че първата спортна проява протекла там завърши с  грандиозен успех за клуба, казват Антоанета Кирова и Георги Христов, треньори на ХК „Левкси”.

Симеон Съев, зонален секретар на зона „Мизия“ – гр. Плевен, връчи благодарствена грамота на кмета Александрова във връзка с възстановяването на залата.

Седмица по-рано момчетата до 12 години заеха второ място на зоновия финал, проведен в гр. Горна Оряховица и придобиха право на участие в държавния финал за тази възраст, който ще се проведе от 14-ти до 16.06.2019 г. в гр. Поморие.

Надяваме се, че с тези успехи нашите момчета оправдаха огромните средства за ремонта и си спечелиха правото да имат една нормална зала за провеждане на състезания и тренировки, като всички клубове,под            чертават от хандбалния клуб.

Отбор на победителите: Даниел Дончев и Борислав Пенев/вратари/,Росен Рачев, Милен Христов, Александър Кючуков, Габриел Мандов, Радостин Белчев, Благовест Панков, Ерик Караджов, Ален Петров, Свитлин Гаврилов, Цветомир Дюкенджиев и Йоан Мартинчев.

Снимки: ХК „Левски”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: