Започна Третият национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова” – снимки

20.05.2019 8:22

В зала „Музикалната слава на Плевен” на Регионален исторически музей бе даден стартът на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”. С поздравление към участниците и журито се обърна председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев, а събитието уважиха също зам.-председателят на Общински съвет и председател на Постоянна комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ Петя Василева и началникът на отдел „“Култура“ на Община Плевен Стефка Григорова.


На 19-ти май бе изтеглен жребият за представянето на 23-мата участници в тазгодишното участие на конкурса, между които изпълнители от Китай, Тунис, Полша, Сърбия и България.
Същинската надпревара е в два поредни дни – в понеделник и вторник, а на 23 май (четвъртък) от 20.00 часа на Водната каскада ще се проведе концерт на лауреатите. Диригент ще е Найден Тодоров.
Националният конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова” се организира от Плевенската филхармония със съдействието на Министерство на културата и община Плевен.
Председател на журито е Найден Тодоров, а членове: Александрина Милчева, Дарина Такова, Калуди Калудов и Адриан Холендер.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: