Николай Ненчев в Кнежа: Трябва да защитим правата и на производителите, и на потребителите!

18.05.2019 9:05

Независимият кандидат за еродепутат Николай Ненчев посети град Кнежа, област Плевен, където се срещна с местни земеделски производители и пчелари. Заедно обсъдиха стоящите пред тях проблеми.


Фактите: Качествените български продукти трудно намират място на българския пазар. От една страна, всички търсим качествените, български продукти, а от друга, производителите срещат много трудности, за да достигнат до българския пазар. Оказва се, че основна причина е бездушната и тежко корумпирана българска администрация. Законови разпоредби има, но те не се спазват и изпълняват.


Николай Ненчев заяви: „Трябва да защитим правата и на производителите, и на потребителите. И едните, и другите са еднакво губещи! Това ще гарантира сигурност както за производителите така и за потребителите. Загубим ли производителите, губим поминъка и обричаме бъдещето си!“
Търсейки надежда и подкрепа, хората питат: „Как да намерим сили и смисъл, за да продължим с пчеларството? От години ставаме свидетели на много тревожен феномен – масово измиране на милиони пчелни семейства. През последните седмици това се разпространи като пожар в България и е учудващо, че не се вземат конкретни и работещи решения. В края на април имаше масово измиране на пчели именно в Плевенско заради опасни пестициди.


Васил Маринов, един от потърпевшите, споделя какви са трудностите, пред които са изправени българските пчелари. “Лъжат ни, че използват едни препарати, а всъщност пръскат с други, които вредят на пчелите. Стига се дотам пчелите да умират, производството също. Обречени сме! Институциите действат срещу нас – или с бездействието си и некомпетентността си, или с това, че са корумпирани!”


Николай Ненчев пое ангажимента да предостави трима юристи от БЗНС, които напълно безплатно и по всяко време да бъдат на разположение на засегнатите пчелари и производители. Ненчев настоя и за среща с новия министър на земеделието Десислава Танева като отправи апел за предприемане на бързи, незабавни и адекватни действия за спасяването на бранша.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: