Министър Банов в Плевен: До 2-3 седмици обявяваме кога започва ремонтът на Театъра

17.05.2019 7:20

Министърът на културата Боил Банов се срещна в Плевен с ръководството на Общината и директора на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. Основната тема на разговора  между министър Банов, кмета Георг Спартански, зам.-кмета Стефан Милев и директора на театъра Васил Василев е била предстоящият ремонт на сградата на културния институт.

След срещата министър Боил Банов каза: „Изключителен е театърът в Плевен и като художествена стойност, и като сграда. Много важно е да го съхраним и подготвим за бъдещето. Досега сто години  е давал своя принос за развитието на културата и духа на града, поне още толкова трябва да подсигурим, за да продължава да дава. В посока на ремонта – много скоро всичко ще е ясно, има още някои стъпки, които трябва да предприемем. И Общината има желание да съдейства и помага. Директорът Васил Василев се справя много добре и с художествената част, и с поддръжката,  и  визията си за сградата. Всичко необходимо ще направим и до две –три седмици ще обявим кога започват ремонтните дейности. Стиснахме си ръцете, всичко ще бъде в интерес на обществото.”.

Министър Банов направи обиколка и разгледа салона и  залите . Той  сподели, че познава театъра и за него е голямо удоволствие да идва тук. “Сградата на театъра  е прекрасно място за правене на изкуство, особено салонът и сцената – те са нещо фантастично, бих казал, че  са най-хубавите в страната.”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: