„Коалиция за България“ води битка за бъдещето, заявиха на среща в Плевен кандидати за евродепутати

17.05.2019 12:42

Представители на ръководството на „Коалиция за България“ и кандидати за евродепутати от листата на коалицията се срещнаха с обществеността на Плевен. „Коалиция за България“ води битка за бъдещето, заявиха на срещата кандидатите за евродепутати. Проф. Боян Дуранкев коментира, че през изминалите 12 години на страната ни в ЕС присъствието на българските представители не се усеща. Голямата разлика в момента в Европа продължава да бъде богатият Северозапад и сравнително по-бедният Изток, Югоизток и Югозапад, каза водачът на листата на Коалиция за България.

Важно е да се създадат условия за догонващо развитие на страните в Европейския съюз, посочи проф. Дуранкев. „Коалиция за България“ настоява и за общоевропейско решение за демографски растеж в страните от Източна Европа, каза още той. Важно е да се създадат условия за догонващо развитие на страните в Европейския съюз, посочи проф. Дуранкев. „Коалиция за България“ настоява и за общоевропейско решение за демографски растеж в страните от Източна Европа, каза той. „Преходът от 30 години се оказа нескончаем, безкраен и безнадежден. Нещата не са се подобрили много или в някои отношения има някакви подобрения. С това не искам да кажа, че трябва да губим самочувствие и надежда. България не се управлява добре, в някои отношения – и самият Европейски съюз“. „Ние поддържаме идеята за изпреварващо развитие на България и Румъния. Идеята за изпреварващо развитие е базисна, идеята за Европа на две скорости е производна. Предлагаме минималната работна заплата до 2025 г. да нарасне до 510 евро“, допълни проф. Дуранкев.

Председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков посочи енергетиката като един от приоритетите в Европарламента. Битката за енергийна справедливост – ние сме единствената коалиция, единственият политически формат, който се бори да спаси въгледобива в България, а това е жизненоважно за Маришкия басейн и който се бори да се овладеят цените на електроенергията в страната. За нас е изключително важно незабавното стартиране на „Белене”. Ние трябва да кажем незабавно, че ние искаме пряка доставка на руска газ за Европа, тя не е само за България“.

Липсата на твърдост и активност от българска страна доведе до това да нямаме никаква политическа тежест, посочи доц. д-р Георги Кючуков, кандидат за евродепутат от листата на „Коалиция за България“. „У нас се създава впечатление, че европейските избори не засягат много хора, че са нещо далечно, което касае т. нар. „политически елит“. Влизането на България в Европейския съюз, което считам за най-голямото постижение за последните 30 години, не се е отразило много на живота на всеки от нас. Или е виновен ЕС, или вината е някъде в нас“, заяви доц. Кючуков.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: