Весел спортен празник се проведе днес в Левски /снимки/

17.05.2019 14:29

 

Днес в Деня на българския спорт  Община Левски и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в изпълнение на общинска стратегия за подкрепа и личностно развитие на децата и учениците и програма  „Чрез спорт към толерантност” организираха весел спортен празник.

Тревожната статистика за обездвижването на децата в България и последствията от това са сериозно основание за незабавни действия, посочиха организаторите. Днес във всички училища и детски градини в община Левски се провеждат забавни спортни игри и състезания.

А на площада пред Община Левски днес децата от детските градини „Слънце“ и  „Локомотив“ със своите учители и възпитатели и клуб „Втора младост“ – Левски  се веселиха заедно с музика и забавна гимнастика за деца и възрастни.

Спортните упражнения показа специалният гост на спортния празник Ивон Христова, ученичка в СУ „Ген. Владимир Стойчев” – София. Неотдавна Ивон като състезател по акробатика от ЦСКА стана вицешампион на международния турнир „Акро“ в Бургас за темпова комбинация.

Днес заедно с Лия Атанасова показаха как спортът може да бъде забавен и в същото време много полезен за добро настроение и здраве.

Кметът на община Левски Любка Александрова поздрави всички, допринесли за този прекрасен празник. Децата на град Левски постигат успехи, защото още от много малки  са закърмени с любов към движението и към спорта, подчерта Александрова , а това го показа и днешния празник.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: