Приказни герои и деца ще събират разделно отпадъци днес в Плевен

17.05.2019 7:11

 

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета” ще могат да видят децата от 9 български града през месец май. Пролетното турне на „Театър на приказката – София” е по инициатива на „Екопак България” и се провежда в партньорство с общините Плевен, Ботевград, Своге, Тутракан, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера, Стрелча.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят” с отпадъци от опаковки.

Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци на „Екопак България”. Децата от детските градини и началните класове ще влязат в ролята на спасители на планетата, които заедно с обичаните приказни герои ще се научат как да разделят по вид отпадъците и кой вид в кой цветен контейнер се изхвърля. Те ще разберат и как хората с действията си могат да помогнат на природата. След представлението децата ще се впуснат в танци и игри. Входът е свободен, а всеки ще си тръгне с подарък – комикс книжка с игри.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета” пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките” са обучили над 5 000 деца на възраст от 4 до 8 години.
В Плевен кукленото шоу ще е днес, 17 май, на пл. „Възраждане” от 10.30 часа. При лошо време ще е в зала „Катя Попова”.

„Екопак България” обслужва население от 2,57 млн. души в 83 общини, в които са разположени 17 425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации. „Екопак България” е лидер на пазара на управление на отпадъци от опаковки в България с 41.93% пазарен дял.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: