Удостоиха със званието „Учител на годината 2019” педагог от СУ „Крум Попов“ – Левски

16.05.2019 14:05

Галя Любенова, гл. учител в СУ „Крум Попов“-гр. Левски  стана носител на званието „Учител на годината- 2019” в направление „Начално образование“ за доказан висок професионализъм, усет към новото  и безспорни  качества в XXII –ия Национален конкурс „Учител на годината“ на Синдиката на българските учители /СБУ/.

Своето високо отличие гл. учител Галя Любенова е  получила на тържествената церемония на заключителния етап на конкурса на 10 май в София.

Председателят на ОбщКС на СБУ  – Левски, Дора Давидова, честити наградата на госпожа Любенова и  и пожелава  здраве и успех в благородното и просветителско дело.

В авторитетния конкурс тази година са кандидатствали над 320 учители и директори от цялата страна, от които са номинирани 102-ма в 10 направления. След тях са победителите получили най-високия приз „Учител на годината“ и на Специалната наградата на Председателя на СБУ.

35 преподаватели и директори са получили  приз „Учител на годината“, а още близо 70 са отличени със специални плакети и награди от СБУ за работата си през изминалата година.

В  тържествения  празник на българското учителство  в подкрепа на достойния учителски труд са участвали Илияна Йотова – вицепрезидент на България, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Деница Сачева, зам.-министър на МОН, Пламен Димитров, президент на КНСБ, кметът на София, представители на РУО – София и страната и други.

Снимка и информация: Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: