Два старта от маратона в Плевен са част от Световния ден на предизвикателството

16.05.2019 16:28

Масовият крос „Аз мога“ и детският маратон, стартът на които ще бъде даден след старта на Маратон Плевен`2019 на 19 май на площад „Възраждане”, е част от проявата „Световен ден на предизвикателството 2019 г. БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ организира за 27 пореден път Национална кампания Световен ден на предизвикателството 2019 с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.
Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020” на Българска асоциация спорт за всички и е посветен на 17 май – Ден на българския спорт.
Националната кампания Ден на предизвикателството 2019 цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови, социални, целеви групи и хора в неравностойно положение

„Денят на предизвикателството 2019“ в Плевен като самостоятелна спортна проява ще бъде организиран на 16.06.2019г. в парк „Кайлъка“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: