Студентите по медицина от Плевен към Цветелина Пенкова: Не е честно да ни принуждават да бягаме от собствената си държава

15.05.2019 15:36
На празника на град Плевен Цветелина Пенкова, кандидатът за евродепутат под номер 3 в листата на БСП за България, се срещна със студенти от Медицинския университет.
“Целесъобразното и прозрачно усвояване на европейски финансови средства е ключово за подобряване на условията на труд в това число и в здравеопазването.” – заяви Цветелина Пенкова по време на срещата.
Кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България обяви, че една от най-важните цели, заложени във “Визия за Европа” и нейн личен приоритет е създаване на условия за равностойно заплащане за еднакъв труд, а най-голяма разлика във възнагражденията в България и в чужбина се наблюдава в сферата на здравеопазването.
“Ние младите в БСП стартирахме кампанията “Гласувай, има смисъл”.
За 15 минутен разговор с вас, категоризирахме много проблеми. Решението на тези проблеми е, че ни е нужна промяна. Промяна се постига с подмяната на политическия елит. Забелязвам, че моите приятели и връстници не гласуват. А политик се наказва с бюлетина. Докато младите не гласуват, от това печелят управляващите. Моята молба към вас е – ГЛАСУВАЙТЕ! БСП е оръжието, което може да премахне това десет годишно управление“- това заяви Атанас Атанасов, зам. -председателят на младите социалисти пред студентите от Медицинския университет.
Иван Мандински също насърчи студентите да излязат и да гласуват на 26-ти май, защото от техния глас зависи бъдещето не само на Европа, но и на България.
“Когато Цветелина Пенкова бъде действащ евродепутат, тя ще бъде мостът между младите хора и европейските институции.” – заключи зам.-председателят на младите социалисти в Плевен- Антонио Василев.
Студентите изразиха недоволство и от факта, че дори и успешно да завършат специализацията си, след това се сблъскват с проблема на диспропорцията между свободни  работни места и кадрите, които завършват медицина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#тагове:

НАЙ-НОВИ: